Over ons

Wij Aletta, Margriet en Britt merkten dat we opgeslokt werden door ons gezinsleven, werk, (sociale) verplichtingen enzovoort. Tegen de tijd dat we weer tijd hadden voor onszelf, bevonden wij ons op een spoor waar we niet wilden zijn, waren we onze conditie kwijt en wilden we geen competitie meer spelen, maar wat dan wel? welke sport is er voor ons en heeft de funfactor?

Via de Edwin van der Sar Foundation kwamen we in contact met Perry Coppiëns en Edward  Maitimo die Cognitieve Fitness hebben ontwikkeld. We werden enthousiast en hebben de opleiding tot trainer Cognitieve Fitness gevolgd bij hen. 

In deze opleiding hebben wij geleerd en ons eigen gemaakt wat cognitieve fitness is en waarom dit zo belangrijk is voor ons allemaal, jong of oud(er), gezond of niet. Voor iedereen zijn de hersenen belangrijk, zonder kunnen we gewoonweg niet. Dus waarom zouden we deze dan verwaarlozen, want dat is eigenlijk wat we doen. We zijn ons nog lang niet genoeg bewust van het feit dat we de gezondheid van ons brein grotendeels zelf in onze handen hebben. 

Tijdens deze trainingen kregen we het plezier in bewegen weer terug, dit gunnen we iedereen. Hoe mooi is het om dat samen te doen met het fitter worden van het brein. Twee vliegen in één klap! 

Daarbij  hebben wij de ambitie om het verschil te maken voor iedereen, dus ook voor de mensen die vaak buiten de boot vallen om in een groep te sporten, denk hierbij aan overgewicht bv of mensen met een beperking (in de breedste zin van het woord). Mensen die überhaubt nog nooit hebben gesport, voor die mensen is de drempel ontzettend hoog om iets te gaan doen. Wij hopen deze drempel wat lager te maken. Want cognitieve fitness kan iedereen. 

Ons logo verwijst naar het proces dat je kunt komen waar je wilt zijn. Om dit proces makkelijker te maken kunnen we tijdens/naast de training ook coaching aanbieden om je te steunen in jouw proces.

Onze aanpak

Hoe kunnen we jou helpen? Wij geven trainingen in sets van 15 weken. In deze weken bouwen we rustig op qua intensiteit. Door de lessen te volgen ga je merken dat de dagelijkse dingen steeds makkelijker zullen gaan, je krijgt meer conditie en kracht. Iedereen heeft zijn eigen proces. Omdat iedereen zijn eigen proces heeft, bieden we de mogelijkheid tot het gebruik maken van onze coach. Loop je vast in jouw proces? dan kan de coach met je meebewegen. Na de 15 weken kun je ervoor kiezen om door te gaan met onze vervolgtrainingen. Deze trainingen zijn ook 1x per week en daarvoor sluit je bij ons een maandabonnement af.

1.

Intake

In de intake bespreken we samen wat jou verwachtingen zijn voor wat betreft deze trainingen. Ook bespreken we eventueel wat je goed kunt en wat je minder goed kunt. Zijn er bijvoorbeeld beperkingen?  Zodra we een goed beeld van elkaar hebben, wordt je ingeschreven in een groep waar jij het beste past en voor de eerstvolgende trainingsblok wat start en waar ruimte is. Die datum krijg je dan ook direct. 

2.

Trainen

In de lessen volgen we het principe van Inspanning, Uitdaging en Ontspanning. Alle oefeningen zijn onderverdeeld in 4 blokken. In ieder blok train je een bepaald gedeelte van je cognitie. 

Totaal trainen we 6 onderdelen, te weten: Concentratie, Geheugen, Ruimtelijk inzicht, Logica, Coördinatie en Reactievermogen. 

3.

Vervolgtrainingen

Nadat je de 15 weken training hebt gevolgd, is er de mogelijkheid om bij ons verder te trainen. Waarom zul je nu misschien denken? Daar kunnen wij een heel simpel antwoord op geven. 

1. Omdat het leuk is
2. Omdat je in de 15 weken een mooi begin hebt gemaakt met het aanmaken en ontwikkelen van allemaal nieuwe hersencellen, deze en ook de al bestaande uiteraard moet je blijven trainen. Hiervoor geldt het principe.... use it or lose it. En de ervaring leert ons, als je elke week een training hebt, je het ritme blijft vasthouden om je hersenen te trainen. 
 

Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!